Wedstrijd Verhaal voor Dictee

De Standaard en Creatief Schrijven vzw zijn op zoek naar onbekend schrijftalent voor De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden.

Wil je dat jouw verhaal simultaan wordt voorgelezen in meer dan 100 bibliotheken? En dat duizenden deelnemers aan het online dictee van De Standaard zich laven aan jouw woorden en die neerpennen? Grijp dan je kans en klim in je pen!

Jouw verhaal dient zich af te spelen tussen de boeken en/of in de bibliotheek. De tekst hoeft niet te wemelen van de moeilijke woorden, eigennamen of instinkers. We zijn vooral op zoek naar een meeslepend verhaal met een kop en een staart van minimaal 500 en maximaal 700 woorden.

We selecteren uit alle inzendingen 4 teksten: een tekst voor het online dictee, een tekst voor het live dictee in de bibs, een tekst voor de grote finale en een tekst voor een oefendictee.

Wat voor schrijver zoeken we?
Iemand die bereid is om, zelfs als hij/zij/hun wint, aan zijn/haar/hun creatie te schaven. Samen met taaldeskundige Ludo Permentier maken we er de ultieme dicteetekst van.

Meedoen? Je tekst insturen kan via deze weg.

Succes!