Over ons

Creatief Schrijven vzw is het aanspreekpunt voor al wie schrijven niet laten kan. Of je nu je eerste letters op papier zet, al heel wat teksten bij elkaar hebt gepend of op het punt staat om een boek te publiceren? Wij helpen je graag verder met advies, opleidingen, publicatie- en podiumkansen.

Creatief Schrijven vzw brengt mensen samen vanuit een gezamenlijke passie: de liefde voor taal en het geschreven woord. Want, zoals dichter Maud Vanhauwaert het treffend formuleert: “Wie zich kan verliezen in taal, wint verbeelding voor het leven.”

Ontdek al onze cursussen en activiteiten op creatiefschrijven.be

Historiek De Schrijfwijzen

Toen het groot dictee op televisie verdween, ontwikkelde de bibliotheek van Mechelen samen met taaldeskundige Ludo Permentier een waardige opvolger: Het Groot Dictee Heruitgevonden. Ze boden het concept in 2018 voor het eerst aan aan andere bibs en zo werd het spel met succes gespeeld in 50 bibliotheken.

In 2019 nam Creatief Schrijven vzw, het Vlaamse steunpunt voor schrijfliefhebbers, de coördinatie over. De tekst voor het dictee wordt steeds geschreven door jong talent. Hiervoor schrijft Creatief Schrijven vzw jaarlijks een wedstrijd uit.